Szolgáltatások
A pszichológiai tanácsadás segíthet a nehéz élethelyzetekkel, a munkahelyi és egyéb életterületeken jelen lévő stresszel való megküzdésben. A tanácsadás során a szakember a klienst partnernek tekinti, a közös munkában a kliens meglévő erőforrásaira építve találunk megoldásokat az aktuális problémára. A tanácsadó pszichológus a nevével ellentétben tanácsot nem ad, hanem a változás folyamatában támogatja a klienst, a hatékonyabb problémamegoldás készségének fejlesztésében segít, új nézőpontokat mutat.

A tanácsadás hatékony segítség lehet a stresszkezelés, pályaválasztással, életpályával kapcsolatos kérdések, önértékelés, útkeresés, önismereti kérdések, önérvényesítés, társas kompetenciák fejlesztése, élethelyzeti krízisek, enyhébb szorongás és stresszel összefüggő panaszok, valamint az életvezetés és egészségmegőrzés területein.

FONTOS: A pszichológiai tanácsadás kereteibe nem tartozik a klinikai problémák, pszichiátriai betegségek kezelése. Ilyen esetekben továbbirányítás történik a megfelelő szakemberekhez.
Krízishelyzetben, a nap 24 órájában ingyenesen hívható telefonszám: 116-123 (Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ)).
Az autogén tréning (AT) a relaxáció egyik formája, és a stresszcsökkentés bizonyítékokon alapuló módszere. A relaxáció segítségével egy egyszerűen elsajátítható, a mindennapokba könnyen beilleszthető technikával tehetnek pozitív lépéseket a résztvevők saját testi-lelki ellazulásukért, egészségükért, mindennapi hatékonyságukért.

Az AT-relaxáció bizonyítottan jótékony hatásai többek közt a következők:
◦ csökkenti az izomfeszülést, ezáltal a testi és pszichés ellazulást segíti
◦ megkönnyíti az elalvást, javítja az alvás minőségét
◦ csökkenti a fejfájásos tüneteket
◦ javítja a koncentrációt
◦ segít a szorongás oldásában
◦ növeli az énhatékonyságot, hiszen egy eszközt kapunk a kezünkbe, mellyel nap mint nap gondoskodhatunk jóllétünkről.

A pandémia ideje alatt az autogén tréning egyéni formában sajátítható el egy 12 alkalmas folyamatban, melynek során a relaxáció tanulása mellett önismereti gyakorlatokat használunk. Az egyéni tanfolyam online és személyes találkozások keretében is végezhető. 

A csoportok újraindulása a járványügyi korlátozások függvényében várható.

Amennyiben a személyes találkozás földrajzi, időgazdálkodási vagy egészségügyi okokból nem megvalósítható, lehetősége van online (Skype, Google Meet) tanácsadásra is időpontot kérni.

Az online konzultáció nem helyettesítheti a személyes találkozást, de bizonyos élethelyzetekben pótolhatja azt.

FONTOS: A pszichológiai tanácsadás kereteibe nem tartozik a klinikai problémák, pszichiátriai betegségek kezelése. Ilyen esetekben továbbirányítás történik a megfelelő szakemberekhez.
Krízishelyzetben, a nap 24 órájában ingyenesen hívható telefonszám: 116-123 (Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ)). Skype elérhetőség: lelkigondozas1 (hétfőtől péntekig 17-01 óráig).
Az alkotás folyamatában - miközben a semmiből hozunk létre valamit -, felnőttként is megélhetjük, akár újra felfedezhetjük saját teremtő erőnket. Mindemellett a vizuális támogatás segíthet egy adott probléma-helyzetben „képbe kerülni”, megajándékozva saját magunkat a nézőpontváltás lehetőségével.

A képek világa a művészetterápiában mint közös nyelv van jelen, amivel és amiről ténylegesen is lehet beszélni. Mindemellett a rajzolás és festés, a gyurmázás a stresszoldás egyik hatékony eszköze, az alkotás a kreativitás- és személyiségfejlesztés kiváló kiegészítője is lehet.

Az egyéni és csoportos foglalkozások általában egy bizonyos téma köré épülnek, ami lehet a résztvevők személyes céljainak feltárása, élményeinek feldolgozása, vagy csoportban történő alkotás. Mindezt képzőművészeti eszközökkel, rajzzal, festéssel megjelenítve. Máskor különleges anyagokat használunk, mint például az agyag, vagy az ősi textiltechnika, a nemezelés során a gyapjú.

A művészetterápiás foglalkozásokon való részvételnek nem feltétele a művészi tehetség vagy jártasság, a cél sokkal inkább az érzéseink, belső állapotunk kifejezése.

csoportok újraindulása a járványügyi korlátozások függvényében várható.
Egyéni pszichológiai tanácsadás
50 perc 15000 Ft

Diákkedvezmény felnőtteknek; álláskeresőknek, nyugdíjasoknak, kismamáknak, gyermeküket egyedül nevelőknek
50 perc 10000 Ft

Online tanácsadás
50 perc 15000 Ft

Autogén tréning tanfolyam
Egyéni: 50 perc 15000 Ft
Csoportos: 120 perc 7000 Ft/fő/alkalom
Résztvevők száma: 4-8 fő

Művészetterápia
Egyéni: 45-60 perc 15000 Ft
Csoportos: 90-180 perc 6000-8000 Ft/fő/alkalom
Résztvevők száma: 4-8 fő

Egészségpénztári elszámolásra egyéni megbeszélés alapján van lehetőség.

Az egyéb szolgáltatások díjazása egyéni megbeszélés alapján történik.
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.